artister

Upplev modern Internationell Dockteater!

Träffa Dockteaterartister från argentina, Bulgarien, Tyskland, Danmark och Sverige.

Föreställningarna spelas i fri luft i Teaterträdgården och inomhus i ett Långhus med sommarteateratmosfär.

 
 

argentina

SOMBRAS CHINAS - VALERIA GUGLIETTI

DON´T TOUCH MY HANDS! - 13 & 14 JULI

 
 
valeriad.png
 
 

Valeria Guglietti är en världskänd fenomenal artist i sin gengre. Ursprungligen från Argentina, lever nu i Barcelona, turnerar världen runt. De senaste åren har Valerias föreställningar prisats vid internationella festivaler i Brasilien, USA, Turkiet, Mexico, Frankrike, Tjeckien, Kina, Italien, Korea….

DON´T TOUCH MY HANDS! är en föreställning full av häpnadsväckande visuella effekter i många små korta historier, både humoristiska och poetiska. Ordlöst, mycket musik.

“Chinese shadow spectacular in which the worlds of silent films, puppets, comics and music meet to create a collection of funny stories that fascinate all audiences.” I de flesta skuggteaterföreställningar håller sig skuggspelaren bakom sin skärm, här är det tvärtom! Valeria utför sin skuggkonst framför skärmen, man kan skymta henne och se hennes händer samtidigt som hennes fingerfärdighet skapar de levande bilderna på skuggskärmen. Kanske Valerias skicklighet med händer och fingrar hänger ihop med hennes ungdomstid som pianist!

Ordlöst, för alla åldrar.

 
 

BULGARIEN

THEATRE MALLE MALLE

THE PUPPET CONCERT - 6 & 7 JULI

 
 
Untitled.png
 
 

THEATRE MALLE MALLE från Bulgarien kommer med föreställningen THE PUPPET CONCERT. Gruppen bildades för fem år sedan i Sofia av fyra vänner som studerat tillsammans vid National Academy of Theatre and Film Arts. Förutom THE PUPPET CONCERT turnerar gruppen med Marionettföreställningar och Teaterprojekt med och utan dockor i Bulgarien och i Europa.

Deras ord om föreställningen: Vad är en Dockteaterfestival utan en briljant och spektakulär show?! Här kommer THEATRE MALLE MALLE med en sådan! Stora vackra stavdockor dansar till allas förnöjelse och behag till varierad musik, från klassiskt till rock. Mellan danserna underhåller Konsertvärden Benny och hans medarbetare Henry oss med sina komiska små äventyr!

För alla åldrar, nästan ordlöst, lite Engelska.

 
 
 

Tyskland

KABARÉ PUPALA MARIONETTES

VARGEN MINSKI OCH MARIONETTERNA - 20 & 21 JULI

 
 
cover.png
 
 

En marionettföreställning där den lilla vargen Minski med en hjälpande hand från dockspelaren skojar med sin publik och låter oss möta en blyg men mycket musikalisk kanin, ett par kärleksfulla möss, en dinosaurkyckling som lägger ett mystiskt ägg, världens underbaraste magdansös, ett skelett som blir förälskad…. Och några till i en talrik och färgfull marionettkollektion.

Thomas Herfort

Efter bild- och formutbildning i Spanien och Tyskland tillbringade Thomas några år i omtalade Taller De Marionetas i Barcelona tillsammans med berömda marionettartister som Pepe Otal, Toni Rumbau och Jordi Bertran. Han utvecklade där en helt egen marionettbyggteknik. Sedan 2008 är han verksam i Berlin, där han ger marionettföreställningar för såväl vuxna som för barn- och familjepublik. Thomas föreställningar är uppskattade på internationella festivaler, han har framfört dem i mer än 20 länder.

För alla åldrar, ordlöst.

 
 

KÖPENHAMN

OLSENS TEATER

GUBBEN OCH ÅSNAN - 13 & 14 JULI

 
 
Untitled.png
 
 

En rolig föreställning om Gubben och hans kluriga Åsna som plötsligt får ta till allt de kan och allt de har, nu händer det saker!

Lammet försvunnet! ajajaj!

Prinsessan snuvig! uj uj uj!

Fågelungen näbbig! ojojoj!

Tillsammans med kompositören Lars Fjeldmose har Erik Olsen format ordspel, dockor och musik till en rad lekfullt komiska bilder som endast dockteater kan ge!

Vi har samarbetat med Olsens Teater i många år, tillsammans har vi skapat flera föreställningar. Nu kommer Erik Olsen till Pegasus Family med en pjäs vars dockor tillverkats i vår teaterverkstad här strax intill Pegasus Trädgård! Olsens Teater turnerar i hela Danmark med sina humoristiska föreställningar. Dessutom är Erik stora delar av året knuten till den anrika Barn-och Familjeteatern Riddersalen på Frederiksberg mitt i Köpenhamn.

Från 3 år. Danska/Svenska

 
 

STOCKHOLM

TEATER TURKOS

SVALORNA - 20 & 21 JULI

 
 
Untitled.png
 
 

Årets Svenska festivalgrupp är TEATER TURKOS från Stockholm. Teaterns båda skådespelare är döva och teckenspråkiga, utbildade på Scenskolan i Stockholm 2011-14.

TEATER TURKOS sätt att arbeta interaktivt med sin publik är uppskattat. Tillsammans med regissören Lars Otterstedt, som har arbetat med flera av Riksteaterns Tyst Teaters produktioner sedan 1996, har TEATER TURKOS skapat föreställningen SVALORNA.

“Teater Turkos gör teckenspråksteater för barn, unga och familjer. Vi arbetar mycket med publikkontakt och interaktiv form av teater. Vi är nyfikna på vad som händer i mötet med publik när publik med olika språk och bakgrunder delar samma teaterupplevelse på teckenspråk. Teater Turkos vill, med den levande konstnärliga processen som teatern är, öka förståelse och samexistens genom att ständigt föra dialog med publik både på och vid sidan av teaterscenen.”

SVALORNA är en ordlös och interaktiv föreställning om längtan efter ett riktigt liv bortom misär, krig och våld, om lyckan och svårigheterna att komma till ett fjärran land med en annan kultur och språk, om känslan av frihet och värdighet och om hoppet som är det sista som lämnar oss människor.

Föreställningen lämpar sig väl för ett av PEGASUS FAMILYS båda teman: Barnkonventionen med dess artiklar 23 och 31 om fullvärdig och anständig tillgång till kultur, lek, konst och rekreation för barn med funktionsvarians.

En allåldersföreställning.

 
 

HÖG

STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER

MORFAR OCH FÅRMOR! - 6 & 7 JULI

 
 
Untitled.png
 
 

Mest om en häst, men också en ko.... med gräddmjölksjuver!

Och så ett korn med sanning i, och en fårlikt förklädd.... marknadsspjuver!

Fritt efter HC Andersens klassiska historia om gubben som bytte sin häst mot en ko, kon mot ett får, fåret mot ett ...

Spelas med stora trädockor, tillverkade av hasselpinnar från Pegasus Trädgård, i vår Ekologiska Teaterverkstad ett par hundra meter från Trädgården. Ett spännande ställe!

Från 3 år.

 
 

HÖG

STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER

HOMO LUDENS - DEN LEKANDE MÄNNISKAN - 6 JULI 18:00

 
 
HL-KC-1-883x1024.jpg
 
 

Se HOMO LUDENS - DEN LEKANDE MÄNNISKAN, Staffan Björklunds Teaters nya internationella föreställning. Bulgarisk regissör, Dansk kompositör, Svensk aktör! Om lekens betydelse, efter inspiration av Holländske filosofen Johan Huizinga, med scenografi inspirerad av Fibonaccis berömda Talserie. Under 2019 spelas Homo Ludens vid internationella festivaler i Ryssland, Ukraina, Bulgarien.

Spelas för vuxna och barn från 8-9 år.