festival-aktiviteter

FÖRUTOM FÖRESTÄLLNINGAR BJUDER FESTIVALEN PÅ MÅNGA ANDRA AKTIVITETER, TILLVERKA DOCKOR, PROVA DOCKOMATEN, RID PÅ EN DOCKA, TRÄFFA TRE SYSTRAR, PAUSA I CAFÉET!

 
 

FESTIVAL WORKSHOPS

Här i Pegasus Trädgård har alltid “Anden och Handen” hängt ihop!

Att få uppleva föreställningar och sedan skapa själv har alltid varit Teaterträdgårdens grundidé.

Här får du se något roligt som inspiration och sedan tillverka egna dockor och figurer av trä, rotfrukter, papper och andra naturmaterial.

Workshopledare är professionella atister och barnrättsstrateger, de har format sina workshops efter festivalens teman: Ekologi och Barnkonventionen. Här får alla bruk för både huvud och händer!

 
 

dockomaten

Ett av festivalens teman är FN:s Barnkonvention. I dess artikel 31 erinras om barns rätt till lek och rätt till möten med professionella konstnärer och uttrycka sig kreativt tillsammans med dem. Därför erbjuder vi vår publik interaktion med de inbjudna artisterna genom gemensam docktillverkning.

När du tillverkat din docka får du spela med någon av de internationella dockkonstnärerna i DOCKOMATEN! Öva tillsammans en kort stund i den lilla scenen så filmar vi en rolig video.

Videon - “Min dag på Pegasus Family” läggs ut viralt redan i morgon kan du se och dela den med släkt och vänner. En professionell filmare med teatererfarenhet sköter DOCKOMATEN, en modern digitaliserad form av vykort!

 

tre systrar

VÅR KLIMATSMARTA FESTIVALODLING!

Här hjälps tre goda smarta kompisgrödor åt!

Majsplantorna ger stöd åt vingliga ivriga Bönstänglar som får klättra på dem!

Vintersquashen låter sina stora blad breda ut sig och ge skugga fuktighet vid kompisarna Majs och Bönans rötter.

När allt är moget får vi Proteiner från Bönorna, Kolhydrater från Majsen, Fett från Squashens kärnor!

Väldigt smart!

Den kloka ursprungsbefolkningen i Mexico, Hopiindianerna, hittade på detta sätt att samodla för väldigt, väldigt länge sedan! I dag odlas det så här i smarta Ekoodlingar världen över, särskilt urbant. Snyggt när det frodas, nyttigt när det skördas! Prova hemma hos dig!

På de sju Pilkonerna, som liknar Indiantält, klättrar färgglada Luktärtor, nyttiga Bönor och väldoftande Krasse. en fin kombination i en Ekoträdgård!

HEMLIGT! När du gått hem i dag händer det! Då träffas Thalia och Terpiskore och Euterpe och Pegasus i ett av de blomstrande och doftande Piletälten!

Där berättar de historier för varandra! Du kan tro att det blir många! Thalia berättar om roligt och sorgligt! Euterpe spelar på sin flöjt! Terpiskore dansar för alla!

Och du kan tro att Pegasus, som liksom oss har sinnet i skyn och hovarna i jorden älskar sådana kvällar med dessa tre roliga Trädgårdssystrar!

 
 

RID PÅ EN DOCKA!

Djuren i Pegasus stall vill hoppa och leka! Ge dem en träningstur i stenringen innan du vattnar dem i Pegasus källa! Hej hopp!

 
 

CAFÉ

Även vårt lilla Festivalcafé är interaktivt i år!

Nu kan man tillsammmans grädda våfflor av modernaste snitt med nya roliga ekolgiska ingridienser. Det finns matigt bröd med tillbehör och något litet sött. Samt kaffe, te, god saft och vatten med olika smaker, allt ekologiskt. Vill man äta riktigt mycket får man gärna ta med sig egen picnickkorg!

 
 

FESTVALPLATSEN

Det blå är skånes största å!

kallas oftast kävlingeån

men just här i hög bestämde hen sig prötsligt för att resten av sitt flöde heta lödde å!

det gröna är pegasus familyplatsen

välkommen!

tradgård plain.png

1 entré

2 långhuset - föreställningar

3 café, dockomaten, rid på en docka

4 workshopsplats

5 fröhuset, föreställningar

6 solstället, mulltoalett med dusch

7 odlingen tre systrar